Acando kjøper selskapet Bitvis
» » » Acando kjøper selskapet Bitvis

Acando kjøper selskapet Bitvis

posted in: Home_page, News | 0

IT konsulentselskapet, Acando Norge, kjøper alle aksjene i selskapet Bitvis AS. Kontrakten ble signert 15. september og vil tre i kraft fra 1. oktober. Bitvis vil med dette bli et heleid datterselskap av Acando, men vil fortsette å operere som et eget selskap.

Bitvis vil forsterke sin egen merkevare og styrke sitt tjenestetilbud, samt fremtidig kapasitet, ved dette oppkjøpet. Acando har ett av Norges ledende miljø innen advanced analytics og IoT, og oppkjøpet av Bitvis vil styrke selskapenes samlede posisjon i markedet.

«Vi vil fortsette vår sterke satsing i Bitvis på god utviklingsmetodikk innen embedded systems – både på software og FPGA, og skal, som i dag, være det ledende designsenteret i Norge på dette området. Det vil derfor ikke bli noen som helst endring for våre kunder – annet enn at de også vil kunne nyte godt av andre tjenester Acando kan tilby. Det er en veldig positiv innstilling blant alle i Bitvis til at dette kan gi nye og meget interessante faglige muligheter, og vi gleder oss også til å bli en motor hos Acando på embedded software og FPGA, sier Espen Tallaksen, daglig leder i Bitvis AS.

 

Sven Ivar Mørch (administrerende direktør i Acando Norge) sier følgende i en pressemelding:

«Jeg er både stolt og glad for at Bitvis blir en del av Acando. Med oppkjøpet av Bitvis styrker vi vår satsing på digital transformasjon. Alt som skjer relatert til Industri 4.0 krever tung teknologikompetanse og oppkjøpet av Bitvis er et viktig steg for å kunne bistå våre kunder innenfor IoT, Embedded software og FPGA. Dette i kombinasjon med vårt kompetansemiljø innenfor management consulting, advanced analytics, maskinlæring og AI, vil skape et unikt teknologimiljø i det norske markedet», sier Sven Ivar Mørch, administrerende direktør i Acando Norge.

 

Om Acando
Acando er et konsulentselskap som jobber med digitale transformasjoner i offentlig og private virksomheter. Vi forbedrer og effektiviserer virksomheter, prosesser og tjenester ved hjelp av IKT. Acando kombinerer strategisk innsikt og forretningskompetanse med tung teknisk ekspertise og inngående forståelse av markedet. I et tett partnerskap med våre kunder skaper vi økt forretningsverdi.
Acando Gruppen har ca. 1600 ansatte i fire land i Europa og leveransesenter i Latvia. Acando hadde en omsetning på nærmere 2,2 milliarder svenske kroner i 2016 og er notert på Nasdaq Stockholm. Ved oppkjøpet av Bitvis har Acando Norge vokst til over 300 ansatte fordelt på kontorer i Oslo, Trondheim, Ålesund og Asker. www.acando.no

For ytterligere spørsmål vennligst kontakt:
Sven Ivar Mørch, adm.dir. Acando Norge, tlf: +47 908 46 984, sven.ivar.moerch@acando.no